سیستم آموزشی در ایران برای انتخاب رشته دبیرستان، در پایان سال نهم یعنی در پایان دوره اول متوسطه به دانش آموزان امکان تعیین رشته دبیرستان را می دهد.در نظام آموزشی قبلی انتخاب رشته دبیرستان در پایان کلاس اول متوسطه بوده است.
داوطلبان زمانی که فرصت و زمان تعیین رشته خود را پیدا میکنند که در مقاطع تحصیلی قبلی هیچ شناختی نسبت به رشته های تحصیلی و یا انتخاب شغل ندارند و انتخاب رشته دبیرستان را بر اساس نمرات کسب شده در مدرسه،ظرفیت های هر رشته برای ثبت نام،علاقمندی و برخی آزمونهای روانشناسی در مدرسه انجام می دهند. البته نکته مهم این است که علاقمندی وقتی شناخت کافی نسبت به همه مشاغل و رشته های تحصیلی وجود ندارد نمیتواند علاقمندی واقعی را نشان دهد.گرچه حتی با توجه به فقط علاقمندی نیز نمیتوان انتخاب درستی انجام داد.
آیا می دانید چند نفر افرادی که بر اساس نمره درس های دبیرستان و علاقمندی انتخاب رشته کرده اند ، در سال یازدهم و یا در سالاخر دبیرستان به دنبال تغییر رشته بوده اند؟ چند نفر در زمان انتخاب رشته تغییر رشته داده اند ؟ چند نفر در حین تحصیل در دانشگاه تغییر رشته میدهند؟ چند نفر در دانشگاه از رشته خود راضی نیستند ولی به دلایل شخصی تغییر رشته هم نمی دهند؟ چند نفر بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه از انتخاب رشته خود راضی هستند؟ چند نفر میتوانند شغل مناسب خود را پیدا کنند و از آن راضی هستند؟ چند نفر شغل مرتبط با تحصیلات خود دارند؟ چند نفر در مقطع ارشد و دکترا به دنبال تغییر رشته هستند ؟ چند نفر به هدف خود می رسند؟
حتما نیازی به تحقیقات برای پاسخ به سوالاتی که ذکر شد نیست، فقط کافیست نگاهی به اطرافیان خود بیندازیم تا پاسخ همه سوالات را بیابیم.
جالب اینجاست که همه این افراد در زمان انتخاب رشته خود مطمعن بودند که انتخاب درستی انجام داده اند و الان در نقطه رضایتبخشی نیستند.
موسسه سوپررسپینا گامی نو در ارایه خدمات آموزشی و مشاوره ای در زمینه تحصیلی، کنکور و برگزاری دوره های آموزشی، با همکاری اساتید و مشاوران نخبه، از تهران در استان گلستان فعال می باشد.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!