- با یک نگرش مثبت مطالعه را شروع کنید
درس خواندن در شرایط بیماری میتواند باعث ناامیدی، نگرانی، اضطراب و استرس شود. اما شما باید قوی باشید و هیچ نگرانی به دل راه ندهید. بلکه یک تفکر خوش بینانهای را در پیش بگیرید و به خودتان یادآور شوید که در حال انجام بهترین کار در شرایطی که حال جسمی و روحیتان خوب نیست، هستید. پس با وجود تمام سختیها و ناراحتیهای جسمی به تلاش خود ادامه دهید.
شما باید در این شرایط افکار مخرب را از ذهن خود دور کنید و بدانید که افراد موفق با وجود مشکلاتشان به موفقیت رسیدهاند. افراد موفق راهشان را با وجود مشکلات زیاد ادامه میدهند و هرگز تسلیم نمیشوند.
- اولویتبندی و انتخاب دروسی که قرار است، مطالعه کنید
در زمان بیماری سعی کنید دروس آسانتر را مطالعه کنید و به مطالعه دروسی که نیاز به تجزیه و تحلیل زیادی دارند، نپردازید. در این شرایط مطالعه دروس آسانتر مانند درس عربی، ادبیات و… پیشنهاد میشود. مطالعه دروس سخت را به زمان بهبودی مولکول کنید. همچنین میتوانید در این ایام به رفع اشکالات آزمونهای خود یا مرور دروس و خلاصهبرداریهای خود بپردازید.
اما اگر امتحان درسی سخت مانند درس ریاضی را در پیش دارید و مجبور به مطالعه آن هستید، سعی کنید آن درس را در بازههای زمانی کوتاهتری مطالعه کنید. همچنین بعد از هر بازهای که مطالعه میکنید به مغز خود استراحت دهید.
- به پزشک مراجعه کنید و دارو مصرف کنید
بسیاری از بیماریها دارای علائم درد، سردرد، تب، خواب آلودگی و خستگی هستند. این علائم مانع از مطالعه مفید شما میشوند. پس بجای خود درمانی به پزشک مراجعه کنید و طبق دستور او دارو مصرف کنید. همچنین از مصرف بیش از حد مسکن اجتناب کنید. زیرا باعث ایجاد عوارض جانبی و افزایش خواب آلودگی میشود.
- به میزان کافی استراحت کنید
در هنگام بیماری نباید از زمان استراحت خود کم کنید و یا برای جبران عقب افتادگی، شب بیدار بمانید و مطالعه کنید. استفاده بیش از حد از مغزتان در هنگام بیماری موجب طولانی شدن زمان بهبودیتان میشود و همچنین باعث پایین آمدن کیفیت مطالعه میشود. بنابراین سعی کنید در زمان بیماری به خوبی استراحت کنید و خواب کافی داشته باشید. زیرا خواب باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش قوای جسمی و ذهنی شما میشود. همچنین برای رفع خستگی نیز میتوانید دوش آب گرم را امتحان کنید.
- یک محیط خوب را برای مطالعه کردن در نظر بگیرید
برای داشتن تمرکز و مطالعه مفید نیاز به یک محیط عاری از عوامل مزاحم و حواسپرت کننده دارید. در هنگام بیماری اهمیت داشتن چنین محیطی بیشتر میشود. پس یک محیط آرام و راحت بدون تلویزیون، گوشی و رادیو انتخاب کنید. در ضمن باید محیطی که انتخاب میکنید نور کافی داشته باشد. زیرا مطالعه در محیط کم نور باعث سردرد، خستگی چشم و خواب آلودگی میشود. همچنین برای عملکرد بهتر مغز همیشه در محیط مطالعهتان گردو، بادام، انجیر، توت و میان وعدههای مفید داشته باشید.
- در تختخواب مطالعه نکنید
هنگام بیماری نباید در تختخواب و درازکش مطالعه کنید. زیرا این کار باعث کمردرد و گردن درد میشود و مشکلات جسمی شما را تشدید میکند. همچنین مطالعه در تختخواب باعث ایجاد خواب آلودگی و بیحالی میشود. پس حدالامکان سعی کنید پشت میز و نشسته مطالعه کنید.
- در حد اعتدال کافئین مصرف کنید
بیمار شدن علاوه بر اینکه روی جسم شما تاثیر میگذارد و باعث خستگی و درد میشود، روی مغزتان نیز اثر میگذارد. بعضی از این عوارض عبارتند از کاهش حافظه و عملکرد ذهنی، ایجاد نگرانی و اضطراب، کاهش انگیزه و بدخلقی. از جمله راههای مقابله با این عوارض استفاده از نوشیدنیهای کافئین دار مانند شکلات داغ، قهوه و … در حد اعتدال است. زیرا نوشیدنیهای کافئین دار باعث افزایش عملکرد بهتر مغز و کاهش عوارض بیماری میشوند.
البته باید بدانید که نوشیدنیهای کافئین دار باعث کم آبی بدن میشوند. پس برای جبران کم آبی بدن از آب و مایعات فراوان نظیر آب میوههای طبیعی استفاده کنید.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گالیکش، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!