برنامه ریزی کنید
همیشه برای برنامه ها، امتحانات، پروژه ها و تکالیف خود، برنامه دقیق و مسنجمی طراحی کنید تا در زمان انجام آن ها، دچار کمبود وقت نشوید. برنامه شما باید به گونه ای باشد که تمام درس هایی که نیاز دارید را شامل شود و از نظر ساعتی، دقیق و هوشمندانه باشد. ساعات مطالعه شما نباید به گونه ای باشند که شما را خسته کنند تا از برنامه ریزی زده شوید. بسیاری از افراد این مرحله مهم را فراموش می کنند و مستقیم به سراغ انجام کار ها و خواندن دروس می روند.
تمرکز کنید
زمانی که معلم شما در حال درس دادن است، باید روی حرف های او تمرکز کنید و ذهن خود را از هر چیز دیگری که خارج از درس است خالی کنید. بهتر است در زمان درس دادن، نوت برداری کنید تا با این کار به تمرکز خود بیفزایید و هر چیزی که در کلاس درس یاد داده می شود را همان جا بیاموزید.
از پرت شدن حواستان جلوگیری کنید
امروزه مسائلی که باعث حواس پرتی می شوند افزایش یافته اند، مثلا تلفن همراه، تلویزیون، دوستان و … همه به نوعی می توانند حواس شما را پرت کنند. بهتر است خود را بشناسید و توجه داشته باشید که چه مسائلی حواس شما را پرت می کنند و در زمان درس خواندن از فکر کردن یا استفاده کردن از این وسایل خودداری کنید. اگر سر کلاس درس، دوست شما باعث حواس پرتی شما می شود، جای خود را عوض کنید تا بتوانید بهتر به درس گوش دهید.
یادداشت برداری را فراموش نکنید
یکی از بهترین روش ها برای یادگیری دروس، یادداشت برداری است. یادداشت های شما باید واضح و در عین حال کامل باشند. با این کار قدم بزرگی برای یادگیری مفاهیم برداشته اید و در حین یادداشت کردن، درس را هم یاد گرفته اید. یادداشت ها برای امتحانات نیز به کمک شما می آیند و باعث می شوند قبل از امتحان زمان زیادی را برای مرور کردن از دست ندهید. اگر به هر دلیلی کلاس را از دست دادید، از یکی از دوستانتان بخواهید تا برایتان نوت برداری کند؛ چون این کار بسیار مهم است. می توانید برای آسان کردن یادداشت برداری، واژگان مهم را رنگی کنید و یا از جدول و نقاشی برای بهتر یاد گرفتن استفاده کنید. از هر چیزی که باعث می شود شما بهتر موضوع را یاد بگیرید استفاده کنید.
یادداشت هایتان را مرور کنید
اگر می خواهید مطالب برای همیشه در ذهنتان بمانند باید هر روز یادداشت هایتان را مرور کنید تا با گذشت زمان در ذهنتان نقش ببندند. با این کار، مطالب از حافظه کوتاه مدت شما به حافظه بلند مدتتان منتقل می شوند و در زمان آزمون های مهم نیز در ذهن شما خواهند بود و دیگر نیازی به خواندن دقیق ندارند.
سوالاتتان را مطرح کنید
از سوال پرسیدن خجالت نکشید و نترسید. هرگاه متوجه موضوعی نشدید، از معلم خود بخواهید باز هم برایتان توضیح دهد. اگر باز هم از سوال پرسیدن واهمه دارید، سوالاتتان را در گوشه ای یادداشت کنید و پس از اتمام کلاس از دوستان و یا معلم خود بپرسید.
از معلم خود کمک بگیرید
اگر حس می کنید در خواندن دروس دچار مشکل می شوید، حتما این موضوع را با یکی از معلمان خود مطرح کنید. آن ها به شما کمک می کنند تا مشکلات خود را حل کنید. حتی برخی از آنان می توانند در امر برنامه ریزی به شما کمک کنند.
بهترین مکان را برای مطالعه انتخاب کنید
بهترین منطقه برای مطالعه کردن و درس خواندن، جایی است که آرام، با نور زیاد و کم تردد باشد. البته این مورد برای هر شخص متفاوت است، مثلا برخی افراد در مکان های شلوغ نیز به خوبی مکان های خلوت می توانند مطالعه کنند. برای این مورد باید خود را بسنجید و ببینید در کجای خانه بهترین عملکرد را از خود نشان می دهید.
درس خواندن را به صورت متوالی انجام دهید
این مورد نیز بستگی به ظرفیت شما دارد، اما معمولا بهترین زمان برای مطالعه، یک ساعت و نیم است و پس از آن می توانید ۱۵ دقیقه استراحت کنید و دوباره به مطالعه بپردازید. اگر بخواهید چندین ساعت پشت سر هم مطالعه کنید، کیفیت مطالعه پایین می آید و شما را هم خسته می کند.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گالیکش، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!