۱. ایجاد انگیزه در دانشآموزان و کمک به پیدا کردن هدف برای ادامه تحصیل
کمک به دانشآموز برای پیدا کردن هدف مشخص از ادامه تحصیل یکی از راهکارهای کاهش افت تحصیلی دانش آموزان است.
برای این کار بسیار ضروری است که دانشآموز از علایق و استعدادهای بالقوه و بالفعل خود مطلع شود. سپس با انتخاب یک هدف شغلی انگیره بخش و انتخاب رشتهای که متناسب با علایق و روحیات او باشد، به مراحل تحصیل خود به صورت کاملا هدفمند ادامه دهد.
دانش آموز برای پیدا کردن استعدادهای تحصیلی و شغلی خود به راهنماییهای معلم یا مشاور تحصیلی دارد. با مطالعه مقاله زیر اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب خواهید کرد.
۲. آموزش شیوههای مطالعه و برنامه ریزی درسی به دانش آموزان
اصول مطالعه و برنامه ریزی درسی باید از همان سالهای اول تحصیل به شاگردان آموزش داده شود. البته باید این آموزشها را در سطحی تنظیم کرد که برای هر ردۀ سنی در مقاطع تحصیلی مختلف قابل درک و استفاده باشد.
در پایههای اول تا چهارم ابتدایی اکثر والدین با فرزند خود در یادگیری دروس و برنامه ریزی مطالعاتی همراهی میکنند. به همین دلیل بسیار ضروری است که این اصول توسط معلم یا مشاور درسی به والدین نیز آموزش داده شود.
از سال پنجم به بعد، معمولا والدین مسئولیت مطالعه و برنامه ریزی را به خود دانش آموز میسپارند. همین موضوع باعث شده که افت تحصیلی شاگردان غالیا بعد از پایه چهارم آغاز شود.
۳. کمک گرفتن از معلم خصوصی برای مقابله با افت درسی شاگردان
نقش معلم خصوصی بر روی جبران افت تحصیلی دانش آموزان بر هیچ کس پوشیده نیست. کافیست مقاله “کلاس خصوصی با اعتماد به نفس دانشآموز چه میکند؟” در مجلۀ استادبانک را مطالعه کنید تا به اهمیت این گروه از معلمان در پیشرفت تحصیلی دانشآموز پی ببرید.
با توجه به این موضوع در صورتی که به عنوان معلم مدرسه یا مشاور تحصیلی فعالیت میکنید، لازم است در بسیاری از موارد، به خصوص در مواقعی که افت درسی شاگردان، ناشی از عدم آموزش صحیح به آنها است، کمک گرفتن از یک معلم خصوصی خوب را به آنها پیشنهاد کنید.
همچنین در صورتی که به عنوان معلم خصوصی فعالیت میکنید، تنها به تدریس اکتفا نکنید و با توجه به مقطع تحصیلی شاگرد، تلاش کنید تا در رابطه با سایر نیازهای درسی آنها اطلاعات کافی کسب کنید. برای مثال بسیاری از دانشآموزان مقطع ابتدایی دچار برخی اختلالات یادگیری هستند. معلم خصوصی میتواند با شناسایی به موقع این مشکلات از افت تحصیلی شاگرد جلوگیری کند.
۴. ارتباط با مشاور تحصیلی یکی از راههای مقابله با افت تحصیلی دانش آموزان
یکی از مهمترین وطایف یک مشاور تحصیلی، کمک به دانشآموزان، معلمان و والدین در رابطه با افت درسی شاگردان است.
بسیاری از معلمان و والدین، شاهد کاهش نمرات دانش اموز، بی علاقگی او نسبت به مدرسه و ادامه تحصیل و بسیاری مشکلات دیگر در زمینۀ تحصیل فرزند یا شاگردشان هستند اما اطلاعات کافی راجع به علل این مشکلات و راهکارهای مقابله با آن ندارند. اینجاست که اهمیت مشاوره تحصیلی در زمینۀ بررسی افت تحصیلی مشخص میشود.
مشاور تحصیلی از طریق برگزاری جلساتی با شاگرد، والدین یا معلم او دلایل افت تحصیلی دانشآموز را کشف کرده و در مناسبترین زمان، بهترین راهحلها را برای افزایش انگیزه و علاقۀ دانش آموز به ادامه تحصیل ارائه میدهد.
مشاور تحصیلی میتواند، توانایی و استعداد دانشآموز را شناسایی کند و با تشویق و افزایش اعتمادبهنفس و خودباوری به او در پیشرفت تحصیلی کمک کند.
۵. سایر راههای پیشگیری از افت تحصیلی شاگردان
آموزش مهارتهای زندگی و مدیریت زمان به شاگردان به آنها کمک میکند تا از هدر رفتن وقت خود و اختصاص بیش از اندازه زمان به فضای مجازی، بازیهای کامپیوتری و غیره جلوگیری کنند و با تنظیم شیوه رفتار خود در طول زندگی روزمره، به پیشرفت تحصیلی خود کمک کنند.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گالیکش، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!