۱. دغدغهتان را بنویسید
گاهی هجوم افکار مختلف از این جلوگیری میکند که درس را عمقی بخوانیم. در اینجور مواقع تلاش ما برای متمرکزشدن روی درس بیفایده است. یک راهکار خوب این است که افکار مزاحم را روی کاغذ بنویسید؛ در کنارش دلیل بهوجودآمدن آنها را یادداشت کنید. این کار باعث میشود ذهن از این افکار خالی بشود.
۲. استرس نداشته باشید
فرقی نمیکند برای کنکور درس میخوانید یا مدرسه یا دانشگاه. داشتن استرس میتواند تمامی زحمات شما را به باد دهد. اگر رفع استرس برایتان سخت است، میتوانید با یک گفتوگوی دوستانه دلایل اصلی این اضطرابها را شناسایی و رفع کنید.
اگر شما هم با استرس دستوپنجه نرم میکنید، مطالعهی این مطلب کمکتان میکند تا کنترلش کنید:
۳. برنامهریزی کنید
ساعتهای مطالعهی شما هر قدر هم که زیاد باشد، اگر بر پایه یک برنامهریزی درست نباشد، به نتیجهی دلخواه نمیانجامد. ازجمله نکتههای برنامهریزی درسی این است که برای کوتاهمدت و بلندمدت خود برنامه داشته باشید. برای یک روز، یک هفته، یک و ماه و یک سال خود، در نظر بگیرید که چه درسهایی را باید در چه زمانهایی و چگونه مطالعه کنید.
۴. به خودتان استراحت دهید
با استراحت کردن احساسعذاب وجدان نکنید. هرچند دقیقه یک استراحت کوتاه میان دروس داشته باشید. البته این میزان میتواند در اشخاص متفاوت باشد، اما بهطور معمول، کارشناسان توصیه میکنند که بعد از ۴۵ دقیقه مطالعه، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کنید.
گذشته از این، استراحتهای میان چند روز یا ماهانه را در نظر بگیرید؛ مثلاً برای یک یا چند ساعت کوتاه با دوستان یا خانواده به تفریح یا مکانهای موردعلاقه باشد و مدت کوتاهی را از درس خواندن دور باشید.
سعی کنید در آن لحظهها فقط به فکر تفریح باشید تا برای ادامه مسیر موفقیت انرژی کافی داشته باشید.
برای آشنایی با بایدها و نباید تفریح و استراحت در دوره آمادگی برای کنکور این مطلب را مطالعه کنید:
۵. نگویید میخواهم درس بخوانم اما نمیشود
به مطالعه بهعنوان یک وظیفه یا بار سنگین نگاه نکنید، بلکه عاشقانه آن را انجام بدید. به این فکر کنید که با درس خواندن آینده شما چقدر درخشانتر و بهتر خواهد شد. البته این در صورتی است که هدف مشخص و موردعلاقه ای داشته باشید.
اگر هنوز هم هدفتان برایتان مبهم است، توصیه میکنیم قبل از هر چیز انگیزه مشخصی را برای خودتان معین کنید.
برای بهتررسیدن به این روند مطالعهی این مطلب را از دست ندهید:
۶. فضای مجازی را کنار بگذارید
در این شکی نیست که در دنیای مدرن ما استفاده از گوشی و موبایل جزء لاینفک زندگی است؛ مخصوصاً گذران وقت در دنیای مجازی به یک فعالیت روزانه تبدیل شده است. سعی کنید در دورهآی که درس میخوانید از این فضاها دور شوید یا دستکم کمتر به سراغ آنها برید.
خیلی از افراد، بهویژه کنکوریها، فکر میکنند که سرزدن گاهبهگاه به گوشی بر درسخواندن و درک مطالب هیچ تأثیری نمیگذارد، اما متأسفانه این فضاهای مجازی خواهناخواه مشغلهی ذهنی به وجود میآورند و تمرکز ما را برای مطالعه کم میکنند؛ بهعلاوه زمانی که باید برای استراحت ذهن صرف صرف بشود، با مشغولشدن به این فضاها سپری میشود.
۷. مثبتنگر باشید
سعی کنید افکار یا حتی افراد منفی را از خودتان دور کنید. منظور از افراد منفی کسانی است که مدام به شما میگویند نمیتوانی، این کار سختی است یا افرادی که مدام میگویند من میخواهم درس بخوانم اما نمیشود، تو چطور میتوانی این کار را انجام دهی؟ و از این قبیل جملهها؛ درعوض، با امیدواری و انرژی به رسیدن به آینده دلخواهتان قدمهای محکم بردارید.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، آزادشهر، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!