شبهاي قبل از امتحان، با دوستانتان راجع به اضطراب و استرس امتحان نهایی صحبت نکنيد. بهتر است بدانيد که نگراني، همچون يک بيماري مسري، قابل سرايت به ديگران است.
– قبل از دوره کردن هر مطلب جديد، نفس عميق بکشيد و سعي کنيد که ذهن خود را از هر فکر ديگري پاک کنيد؛ در ضمن، در پايان جدول زمانبندي که براي خود تهيه کردهايد، زماني را براي قدم زدن در هواي آزاد در نظر بگيريد. انجام اين کار باعث ميشود که قبل از امتحان فردا، احساس آرامش عميقي به شما دست دهد.
– بهتراست که شب قبل از امتحان، دوش بگيريد و مطابق معمول هر شب استراحت کنيد تا روز بعد، با شادابي و نشاط بيشتري، در جلسه امتحان حضور يابيد و سعي کنيد که شام را به طور مختصر و سبک ميل کنيد. هيچ چيز بدتر از آن نيست که شب قبل از آزمون، به اندازه کافي نخوابيده باشيد. ممکن است که وسوسه شويد و تمام ساعات شب را بيدار بمانيد و خود را براي امتحان آماده کنيد، اما هنگامي که زمان امتحان فرا ميرسد، قادر نخواهيد بود همه اطلاعاتي را که ياد گرفتهايد، به خاطر بياوريد. مغز در اين حالت، فقط براي بيدار ماندن تلاش ميکند. مطالعات نشان ميدهد که نخوابيدن در شب امتحان، عملکرد حافظه را نابود کرده و به شدت پايين ميآورد.
– سعي کنيد که صبح روز امتحان، حدود 30 تا 45 دقيقه زودتر از خواب بيدار شويد تا نگاهي کوتاه به ليست مرور و فلشکارت خود بيندازيد.
– اگر ظرف کوچکي از غذا را به آرامي بخوريم، همان يک ظرف کوچک غذا، بدن را تا زمان افطار نگاه ميدارد، اما هنگامي که غذا به صورت نجويده، تند تند و با آب فراوان خورده ميشود، بخش عمده اي از آن به صورت هضم نشده دفع شده و تبديل به انرژي نميشود. دقت کنيد که حدود 70 درصد هضم غذا در دهان انجام ميشود؛ چون مري و معده که دندان ندارند تا غذا را خرد کنند؛ بنابراين، آسياب کردن غذا بايد به خوبي در دهان انجام شود. لازمۀ انجام اين کار، آن است که لقمههاي وعده سحري، کوچک باشد.
– مصرف انواع نوشيدنيها، اعم از آب، دوغ، نوشابه يا انواع دمنوشها بين خوردن غذا، موجب رقيق شدن آنزيمهاي هضم کننده شده و ديگر غذا هضم نميشود؛ انواع اسيدها و آنزيمهايي که در معده وجود دارند، قرار است که غذا را تبديل به مولکول کنند، و اگر پرخوري هم به آب خوردن وسط غذا اضافه شود، آنگاه بازگشت اسيد به مري (همان ترش کردن) اتفاق ميافتد. همچنين مصرف سوسيس، کالباس، غذاهاي خشک، کوکو، کتلت و بادمجان در سحري مضر است و توصيه نميشود، اما مصرف سالاد، برنج با خورشت، نان، ميوه و يک فنجان شير، مناسب اين وعده غذايي است.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گالیکش، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!