کودکان راحت تر از نوجوانان به درس خواندن تشویق می شوند و والدین می توانند با انجام کارهایی ساده آنان را به درس خواندن علاقه مند کنند. این کارها عبارتند از:
- ایجاد فضایی برای مطالعه
- بهتر است برای علاقه مند کردن کودک یک فضای مخصوص برای مطالعه کردن آماده کنید. فضایی که برای کودک جالب و لذت بخش باشد و از بودن در آن مکان خسته نشود. همچنین می توانید زمانی را اختصاص دهید تا تمام اعضای خانواده به مطالعه بپردازند. به این صورت کودک هم با دیدن این جو به مطالعه کردن علاقه مند می شود.
- تشویق به درس خواندن | حق انتخاب
- کودکان هم مانند سایر افراد کنترل شدن بیش از حد را دوست ندارند و در این صورت دست به نافرمانی می زنند. به همین دلیل اجازه دهید که کودک حق انتخاب داشته باشد. مثلا به او بگویید که می توانی زمان درس خواندنت را مشخص کنی و یا در انجام تکالیفی همچون موضوع انشا و فعالیت های فوق برنامه حق انتخاب و آزادی داشته باشد.
- برقراری رابطه صمیمانه
- با کودک خود رابطه صمیمانه ای داشته باشید تا کودک نگرانی ها و مشکلات خود را به راحتی با شما در میان بگذارد. اگر کودک در زمینه درس خواندن از والدین خود احساس ترس داشته باشد، علاقه اش به مطالعه از بین می رود.
- شناسایی روش یادگیری
روش یادگیری فرزندتان را بشناسید و از آن برای تشویق به درس خواندن او استفاده کنید. هیچ روش درست و غلطی در درس خواندن وجود ندارد اما تفاوت در این روش ها باعث می شود که کودکان به درس علاقه مند شده و یا برعکس نسبت به آن بی علاقه شوند. مثلا روش یادگیری یک
- کودک دیداری است و هرچه معلم و والدین با روش شنیداری تلاش می کنند، نتیجه ای نمی دهد. در این شرایط تنها لازم است روش درس خواندن را تغییر دهید تا عملکرد کودک نیز بهتر شود.
- درس خواندن همراه با بازی
- تحقیقات نشان داده که کودکان در حین بازی کردن بیشتر از دوره های درسی آموزش می بینند و علاقه زیادی هم به بازی کردن نشان می دهند. در این شرایط احساس رقابت کودک برانگیخته شده و تلاش خود را چند برابر می کند.
- تشویق به درس خواندن | استفاده از محرک های خارجی
- کودکان در سن پایین ماهیت درس خواندن و اهمیت آن را به خوبی درک نمی کنند پس لازم است که با یک محرک بیرونی او را به درس خواندن تشویق کنید. تشویق های لذت بخشی همچون تماشای تلویزیون و رفتن به پارک را به طور مداوم انجام دهید تا نتیجه بخش باشد. البته این مشوق ها نباید جنبه رشوه داشته باشند.
- کمک گرفتن از متخصص
برخی مواقع کودک با وجود تمام راهکارهای گفته شده نیز همچنان علاقه ای به درس خواندن نشان نمی دهد. در این شرایط ضروری است که از کمک یک روانشناس بهره مند شوید تا علل درس نخواندن کودک را ریشه یابی کند. ممکن است کودک مشکل جدی همچون اختلال یادگیری داشته باشد. با تشخیص و مداخله زودهنگام روانشناس می توانید این مساله را برطرف کنید.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، کلاله، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!