- خودشناسی و انتخاب شغل؛
قبل از هر کار و اقدامی باید به یک خودشناسی کلی از خود برسید و خصوصیتهای شخصیتی خود، نظیر درونگرا بودن و یا برون گرایی، نقاط قوت و ضعف و علایق خود را کشف و بررسی کنید.
به عنوان مثال اگر به هنر علاقهمند هستید، مشاغلی مرتبط با نقاشی و هنرهای تجسمی با روحیه شما سازگارتر است. توصیه میکنیم که خودشناسی را جدی گرفته و به صورت عمیق به آن فکر کنید.
همچنین لیستی از مهارتهای فردی، تواناییها و علایق خود تهیه کنید و اولویتهای خود را بر اساس علایق و مهارتها دسته بندی کنید.
- شرکت در آزمونهای شغلی؛
اگر در شناخت علایق و مهارتهای خود توانایی لازم را نداشته و با مشکل مواجه شدید، هیچ جای نگرانی وجود ندارد، زیرا میتوانید در آزمونهای شغلی شرکت کنید.
آزمونهای شغلی را میتوانید در اینترنت جست و جو کنید و یا اینکه به مشاوره شغلی مراجعه کنید. زمانی که به پرسشهای این آزمونها پاسخ میدهید به صورت خود به خود علایق و تواناییهای خود را کشف خواهید کرد.
لازم به ذکر است که آزمونهای شغلی نقاط ضعف و قوت شما را به صورت دقیق و کامل ارزیابی میکند و بر اساس مهارت وتواناییهایی که دارید مشاغل مرتبط را به شما پیشنهاد میدهند.
توصیه میکنیم برای اینکه پاسخ آزمونهای شغلی شما معتبر و دقیقتر باشد، حتما به مشاوره مراجعه کرده و با مشورت درباره انتخاب شغل، بهترین شغل ممکن در بازارکار را انتخاب کنید.
- شناسایی ارزشها در انتخاب شغل؛هر انسانی در زندگی خود ارزش و اولویتهایی دارد، ارزشهایی مانند سبک زندگی، اعتقادات و ماهیتهای اخلاقی. در انتخاب شغل مناسب لازم میباشد که این ارزشها را جدی بگیرید.به عنوان مثال شخصی که به شدت پایبند به خانه و خانواده است باید به این ارزش خود توجه داشته باشد و شغلی را انتخاب نکند که به واسطه آن مجبور به ترک خانواده و رفتن به شهر دیگری باشد. برای توجه به ارزشهای خود حتما باید ماهیت اخلاقی شرکت و صنعتی که قصد اشتغال در آن را دارید، جدی بگیرید.
- در نظر گرفتن محدودیتهای هر شغل؛
برای اینکه مناسبترین شغل را برای خود انتخاب کنید، باید تمامی محدودیتها را نیز در نظر بگیرید به عنوان مثال باید کلیه شرایط مالی، جغرافیایی، مسئولیتهای خانوادگی، تواناییهای جسمی و مدارک تحصیلی را در نظر بگیرید. مثلا با مدرک تحصیلی هتل داری شما نمیتوانید شغل دبیری را انتخاب کنید و یا اگر در منطقه کویری و خشک زندگی میکنید به دلیل مشکلات جغرافیایی انتخاب مشاغل مرتبط با دریا دشوار است یا تصور کنید که امکان تحصیل برایتان وجود ندارد و برای همین بهتر است به سراغ مشاغل آزاد بروید، در نتیجه لازم است تمامی محدودیتهای خود را برای انتخاب شغل خود در نظر بگیرید.
- توجه به آرزوهای شخصی؛
رویاها و آرزوهای خود را فراموش نکنید، امّا توصیه میکنیم که خیلی در رویاهای خود نیز غرق نشوید. زیرا ممکن است حقایق را نادیده بگیرید.
مسلما همهی افراد نمیتوانند بر اساس آرزوهای دوران کودکی خود پزشک و خلبان شوند، امّا لازم است که با آینده نگر بوده و به رویاهای خود فکر کنند و متناسب با ان اینده شغلی خود را تضمین کنند.در انتخاب مشاغل با توجه به آرزوها و رویاهای خود حتما به دوران پیری و بازنشستگی خود نیز فکر کنید، تا در آینده زندگی بدون دغدغه مالی و آسوده داشته باشید.- انجام ارزیابی فردی قبل از انتخاب شغل؛
توصیه میکنیم برای انتخاب شغل مناسب قبل از اینکه کارفرمایان شما را ارزیابی کنند خودتان اقدام کرده و شروع به ارزیابی عملکرد خود نمایید.
پیشنهاد ما برای شما تهیه یک چک لیست مناسب از کارها و نتایجی است که از عملکرد کار خود انتظار دارید.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!