هر درس را بیش از حد نخوانید
اگر دروس خود را چند بار خواندید و متوجه شدید که آن ها را کامل یاد گرفته اید و اشکالی در آن ها ندارید، باید به سراغ مطلب بعد بروید. برخی از افراد دچار وسواس می شوند و مطالب را بیش از حد مرور می کنند و حس می کنند با این کار باعث افزایش یادگیری می شوند؛ در حالی که این چنین نیست. این کار فقط باعث گیج شدن مغز و هدر رفتن وقت می شود. اگر این کار را تکرار کنید فقط بازده مطالعه خود را کاهش داده اید. بهتر است وقت خود را صرف خواندن مطالب دیگر بکنید.
همزمان با درس خواندن مشغول کارهای دیگر نشوید
ممکن است فکر کنید که می توانید هم درس بخوانید، هم تلویزیون نگاه کنید و هم پیام ارسال کنید. ممکن است بتوانید این کارها را با هم انجام دهید، اما مطمئناً چیزی از درس متوجه نخواهید شد. با این کار فقط زمان مطالعه شما افزایش می یابد و در نهایت به نتیجه دلخواه نمی رسید. کارهای دیگرتان را به زمان استراحتتان موکول کنید و در زمان درس خواندن فقط به مطالب کتاب توجه داشته باشید.
همه چیز را هایلایت نکنید
اگر عادت به هایلایت کردن نکات مهم دارید، باید بدانید که نباید این کار را بیش از حد انجام دهید. کتابی که تمام جملات آن هایلایت شده اند چه فرقی با کتابی دارد که هیچ هایلایت و خطی در آن نیست؟ هایلایت کردن فقط برای شناخت نکات مهم و کلیدی است. اگر به درستی از هایلایت استفاده کنید، در زمان مرور کردن کارتان آسان تر است و مفاهیم مهم را به سرعت پیدا می کنید.
از استراحت کردن غافل نشوید
ممکن است فکر کنید که می توانید کل روز را درس بخوانید و استراحت نکنید. بله درست است، می توانید این کار را انجام دهید اما چقدر موفق خواهید بود؟ اگر چنین کاری انجام دهید فقط باعث خستگی مغز می شوید و چیزی یاد نمی گیرید. مغز برای یادگیری چیزهای جدید به استراحت نیاز دارد؛ به همین دلیل مشاوران بزرگ نیز زمان استراحت را مهم می دانند. حتی اگر وقت کافی ندارید، پس از هر دوره درس خواندن، ۵ دقیقه استراحت کنید تا مطالب به خوبی در ذهن شما حک شوند.
وحشت زده نشوید
حتی اگر زمان زیادی تا امتحانتان باقی نمانده است، وحشت زده نشوید. اگر بتوانید به راحتی خود را کنترل کنید و از زمان باقی مانده نهایت استفاده را ببرید، قطعا موفق خواهید شد. اگر احساس کردید که استرس دارید، نفس عمیق بکشید، کمی حرکات کششی انجام دهید، آب بنوشید و سعی کنید به موفقیت فکر کنید تا استرس و ترس نتواند بر شما غلبه کنند.
حفظ نکنید
اگر می خواهید مطالب در ذهن شما بمانند و بتوانید هر زمان که خواستید آن ها را به کار گیرید، باید مطالب را یاد بگیرید، نه اینکه آن ها را حفظ کنید. اگر مطالب را فقط حفظ کنید، زمانی که فرمت سوال تغییر کند نمی توانید پاسخ آن را در ذهن خود پیدا کنید؛ اما اگر آن را یاد گرفته باشید، هر گونه سوالی که پرسیده شود را می توانید پاسخ دهید. اگر حس می کنید مطلبی را نمی توانید یاد بگیرید از معلم خود بخواهید آن را برایتان توضیح دهد و آنقدر آن را تکرار کنید تا در ذهن شما بماند.
در مدیریت زمان دچار ضعف نشوید
شاید یکی از اصلی ترین مشکلات در رابطه با درس خواندن، مدیریت زمان باشد. گاهی این مشکل به قدری بزرگ می شود که کل برنامه ریزی را به هم می ریزد و انگیزه فرد را از بین می برد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، یک برنامه درسی دقیق بنویسید و اگر متوجه شدید که نمی توانید به خوبی از آن پیروی کنید، برای خوابیدن و غذا خوردنتان نیز ساعت دقیقی در نظر بگیرید و سعی کنید تا حد ممکن این مشکل را برطرف کنید.
تصاویر را نادیده نگیرید
یکی از مشکلات رایجی که ممکن است دچار آن شوید، بی اهمیت جلوه دادن تصاویر و جداول است. ممکن است تا به حال برایتان پیش آمده باشد که نسبت به تصاویر بیخیال باشید، اما از همان تصاویر سوالات مهمی طرح شده باشد. باید فرض را بر این بگذارید که هر چیزی که در کتاب های شما آمده است اهمیت دارد و باید مطالعه شود. این کار زمان زیادی نمی خواهد و شما خواهید دید که با این کار، نمرات شما پیشرفت چشم گیری خواهند داشت.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، آزادشهر، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!