رشته حقوق از زمان قدیم تا به امروز در کشور ما به عنوان پرطرفدارترین رشته علوم انسانی بوده است که همیشه داوطلبین زیادی را به سوی خود جذب کرده است.
رشتهی حقوق رتبهی اول را در بین رشتههای دانشگاهی علوم انسانی دارد. این به خاطر آیندهی شغلی متنوع در این رشته باشد؛ اعم از وکالت، قضاوت، سردفتری، مشاورهی حقوقی در شرکتها و بانکها و …
این رشته در جامعه از این جهت دارای اهمیت است که قواعد و مقرراتی را که برروابط میان اشخاص حاکم است ، بررسی می نماید. دانشگاه شهید بهشتی با داشتن رتبه اول در این رشته میان دانشگاه های معتبر کشور گزینه مناسبی برای متقاضیان این رشته می باشد.
دانشجویان این رشته می توانند پس از اتمام دوره ی کارشناسی در آزمون های ورودی مشاغلی مثل وکالت،قضاوت، سردفتری اسنادرسمی و مشاوره ی حقوقی شرکت کرده و بعد ازگذراندن دوره ی کارآموزی هریک وارد این مشاغل شوند.
درس ها و واحدهای رشته حقوق
الف)دروس پایه:
مقدمه علم حقوق، حقوق جزای عمومی، حقوق اساسی، حقوق مدنی، مبانی علم اقتصاد، عربی، مالیه عمومی، مبانی جامعه شناسی.
ب)دروس اصلی و تخصصی:
آئین دادرسی مدنی ، متون حقوقی ، آئین دادرسی کیفری ، حقوق اساسی ، حقوق جزای عمومی ، حقوق بین المللی عمومی ، حقوق سازمانهای بین المللی ، حقوق اداری، اصول فقه، متون فقه، حقوق تجارت، قواعد فقه، حقوق تطبیقی، ادله ثبات دعوی ، حقوق کار، پزشکی قانونی، کار تحقیقی، حقوق بین المللی خصوصی .تسلط بر زبان عرب و فرانسه هم به اغلب دانشجویان حقوق توصیه میشود .
ج)دورس اختیاری:
بزهکاری اطفال،پلیس عدمی ،کیفر شناسی،حقوق دریایی،حقوق هوایی،داوری بین المللی،اصول رواط بین الملل،آیات الاحکام،حقوق ثبت،حقوق بیمه،حقوق بانکی،اصطلاحات حقوقی به زبان عربی،تامین اجتماعی،حقوق بشر در اسلام،احوال شخصیه در فقه عامه،دادرسی های اختصاصی کیفری،تاریخ حقوق،مالکیت معنوی،فلسفه حقوق،کارآموزی قضایی،رویه قضایی،حقوق و کامپیوتر،حقوق قضایی،حقوق ارتباطات،آمار،جامعه شناسی حقوق
د)دروس عمومی:
زبان خارجی،معارف اسلامی،تاریخ اسلام،انقلاب اسلامی،متون اسلامی،فارسی،اخلاق اسلامی،تربیت بدنی،تنظیم خانواده
ه)دروس پیش نیاز:
زبان پیش،فارسی پیش،عربی پیش،فلسفه و منطق پیش،وصیت نامه،روخوانی قرآن
دانشجویان و علاقه مندان به این رشته باید از جسارت ، قدرت استدلال و تحلیل، خلاقیت ذهنی و فن بیان خوب و کافی برخوردار باشند. علم حقوق با جامعه شناسی ، روانشنانسی و علوم فلسفی آمیخته است و یک حقوقدان مطلع باید از این علوم آگاهی کافی داشته باشد . همچنین یک دانشجوی حقوق برای این که در رشته خود موفق گردد لازم است که به زبان و ادبیات فارسی و فلسفه و منطق مسلط باشد ، چون منطق حقوق در ضمن این که شباهتهای زیادی به منطق ریاضی دارد ، یک منطق اقناعی و خطایی است.
بیشتر کسانی که وارد رشته حقوق می شوند به شغل وکالت فکر می کنند چون دانشجویان این رشته پس از اخذ مدرک کارشناسی خود می توانند در آزمون کانون وکلا شرکت کنند و پس از موفقیت در آن و گذراندن دو سال کارورزی در آن، پروانه وکالت کسب کنند و درآمدزایی خوبی داشته باشند.
سختی های رشته حقوق
در سال های اخیر به دلیل توسعه این رشته و تعداد زیاد فارغ التحصیلان آن، که از دانشگاههای دولتی و غیردولتی وارد بازارکار می شوند، یافتن کار مناسب برای فارغ التحصیل لیسانس با دشواری هایی توام است و به ویژه متقاضیانی که علاقه مند به کار خاصی در این رشته هستند، مثل متقاضیان وکالت، با محدودیت هایی مواجه می شوند .
اگر داوطلبان این رشته بدون بررسی توانایی و استعداد خود فقط فریب نام رشته و معروفیت آن را بخورند و در واقع رشته تحصیلیشان را بر اساس مد روز انتخاب نمایند بعد از گذشت یک یا دو سال دچار سرخوردگی میشوند و حتی انصراف میدهند و اگر هم ادامه تحصیل دهند بعد از فارغالتحصیلی نمیتوانند کار مناسبی در ارتباط با رشته تحصیلی خود پیدا نمایند.
کمبود منابع در این رشته:متاسفانه منابع مورد استفاده در این رشته به روز نیستند و منابع موجود هم کافی و مناسب نیستند. به ویژه اینکه این رشته و منابعش باید با منابع روز دنیا مطابقت داشته باشد.
همچنین دانشجویان این رشته نباید به مدرک گرایی روی بیاورند بلکه باید توانایی های فردی و کارهای عملی در این رشته بیشتر شود به ویژه اینکه دانشگاه های کشور از مراکزی مانند دادگاه ها و دیگر مراکز جدا نشوند.
مشکلات شغل وکالت
شغل وکالت علی رغم جذابیت هایی که برای همه دارد مشکلات بسیاری هم در درون خود دارد از جمله اینکه یک وکیل ساعت کاری نامشخص دارد و گاهی پیش میآید یک وکیل برای پیگیری پروندههای خود دوبرابر یک کارمند کار میکند و همین نداشتن ساعتهای مشخص کاری روی سلامت فرد تاثیر منفی میگذارد و آسیبهای جسمی و روانی زیادی را به همراه دارد.
همچنین شاید به نظر خیلیها محل کار وکلا معمولا دفتر کارشان و دادگاه باشد، ولی در برخی موارد با توجه به نوع پرونده کاری برای ملاقات با موکلان یا تهیه شواهد و مدارک باید به نقاط مختلف سفر کنند و مدت زیادی را دور از خانواده و دوستانشان بگذرانند.
در مقابل وکلایی که در زمینه حقوق جزا فعالیت میکنند، زمان بیشتری از ساعات کاریشان را در دادگاهها سپری میکنند و استرس نتیجه پروندههایشان در دادگاه، سلامت روانیشان را به خطر میاندازد.
هم چنین حساسیتهای شغلی حرفه وکالت باعث میشود وکلا همیشه استرس زیادی داشته باشند و همین استرس میتواند سلامت سیستم قلبی و عروقی را تهدید کند و احتمال بروز ناراحتی قلبی و سکته را در آنها افزایش دهد.
علاوه بر این ها شاید تعداد انگشتشماری از وکلا دستمزدهای چند میلیونی داشته باشند، اما نمیتوان این نکته را نادیده گرفت که بسیاری از افراد شاغل در حرفه وکالت بویژه تازهکارها از وضع مالی مطلوبی برخوردار نیستند و برای کسب درآمد کافی، گزینهای جز قبول پروندههای بیشتر و در نتیجه افزایش ساعتهای کاری ندارند.
بهترین مشاور موفقیت کنکور گنبد کاووس؟، آقای دکتر ادینه بهترین مشاور کنکور در مرکز مشاوره تحصیلی و کنکور سوپررسپینا فعال هستند.
موسسه سوپررسپینا گامی نو در ارایه خدمات آموزشی و مشاوره ای در زمینه تحصیلی، کنکور و برگزاری دوره های آموزشی، با همکاری اساتید و مشاوران نخبه، از تهران در استان گلستان فعال می باشد.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!