بیشترین مواردی که از درس نخواندن بچه ها وجود دارد و والدین آن ها نگران هستند که بچم درس نمی خواند، معمولا در سنین نوجوانی می باشد. این سن در واقع سنی است که فرد از دوره کودکی خداحافظی کرده و قصد دارد وارد دوره جوانی شود. مطمئنا در این سن فرزند ما با چالش های زیادی روبه رو می باشد.
در اکثر اوقات والدین در برخورد با بچه درس نخوان ، انگشت اتهام را به سوی فرزند خود می گیرند، اما واقعا باید با خود فکر کنند که چه عوامل و دلایلی باعث شده است که یک بچه درس نخوان داشته باشند، در واقع این موصوع مسئله ای است که باید بدان پرداخته شود.
ممکن است فرزند ما به هر دلیلی درس خواندان را دوست نداشته باشد، در این موضوع است که نقش والدین پررنگ می شود.
فرزند شما یاید متوجه باشد که چه به درس خواندن علاقه داشته باشد و چه علاقه نداشته باشد، این کار وظیفه هر روزه اوست و باید با بچه ها طوری رفتار کنید که آن ها متوجه شوند درس خواندن یک وظیفه مفید آن ها در زندگی می باشد و بایستی که این وطیفه خود را به نحو احسن انجام دهند.
گاهی اوقات عامل بی انگیزگی کودکان و نوجوانان در درس خواندن، خود والدین هستند که ناخودآگاه و بدون اینکه متوجه باشند، باعث شده اند که یک بچه درس نخوان داشته باشند.
دلیل اول
اولین عامل ایجاد بی انگیزگی در نوجوانان نسبت به درس خواندن این است که والدین تمامی امکانات و شرایط را برای فرزندانشان فراهم می کنند و در واقع فرزند آن ها هیچ انگیزه و هدفی برای ادامه تحصیل ندارد. در واقع این مسئله ناشی از تامین بی قید و شرط خواسته های بچه ها توسط والدین می باشد.
وقتی خواسته های بچه مان را بدون هیچ خواسته مقابلی از فرزندمان تامین کنیم به مرور در او یک بی انگیزگی نسبت به تلاش کردن ایجاد خواهد شد، چراکه برای بدست آوردن هر چیزی نیازی به تلاش کردن ندارد و بدون هیچ مشکلی والدین برای او تهیه خواهند کرد.
بنابراین شما والدین گرامی بایستی که این رویه اشتباه را کنار بگذارید و سعی کنید در قبال کاری که فرزندتان انجام می دهد، مثل تلاش کردن برای یادگیری درس، امکانات مورد نیاز او را به عنوان یک تشویقی به او هدیه دهید.
با این کار فرزند شما متوجه خواهد شد وقتی برای درس خواندن تلاش کند، در کوچکترین موضوع از جانب شما تشویق خواهد شد و می تواند به خواسته اش برسد و در عوض زمانی که نتواند به آن سطحی که شما تعیین کرده اید برسد باید تلاش خود را بیشتر نماید.
دلیل بزرگ دوم
گاهی اوقات والدین فراموش می کنند که بچه های آن ها شاید آنطور که باید متوجه صحبت های پدر و مادر خود نیستند و پس از هر حرفی شاید برداشت کاملی نداشته باشند و در حضور بچه های خود هر حرفی که از سر هیجان و یا هر دلیل دیگری باشد را به زبان می آورند.
یکی از رایج ترین و اشتباه ترین آن ها،این است که این همه سال درس خواندیم مقلا دکتر یا مهندس شدیم، آخرش چه شد. یا مثلا آقای فلانی سواد ندارد اما در فلان کار حسابی در آمد دارد.
بنابراین در گفت و گو با فرزندانتان فراموش نکنید که آن ها در سنین حساسی هستند و در زندگی شان حرف های شما برایشان بسیار اهمیت دارد و سعی کنید حرف های خود را در جهت مثبتی و به صورت غیر مستقیم به بچه خود القا کنید.
برای مثال برای ایجاد یک نگرش مثبت نسبت به درس و تحصیل می توانید به او بگویید که موقعیت اجتماعی و شعور و آگاهی و شخصیت آدم ها با درس خواندن بالا می رود و با جملات اینچنینی به مرور در ذهن او نکات مثبت را ایجاد نمایید.
مرکز مشاوره رسپینا در حوزه های تحصیلی، خانواده، ازدواج، طلاق، فرزندپروری، پرورش کودکان، شغلی، انتخاب رشته، کارآفرینی در استان گلستان ، علی آباد ، گنبد کاووس ، مینودشت، گالیکش، کلاله، آزادشهر، رامیان ،علی آباد ، دلند، خان ببین خدمات مشاوره ارائه می دهد. مشاوره تخصص ماست.
اولین نفری باشید که درباره این دوره نظر میدهید!